Nachtmerries voor de eigenaar van een opnamestudio

Heb jij een eigen metalband en willen jullie je eigen nummer opnemen? Dan moet je hiervoor naar een opnamestudio. Bij jou in de buurt is er vast en zeker ook wel eentje te vinden. Lukt het je niet om een opnamestudio te vinden? Dan kunnen onze websitebezoekers jou vast en zeker helpen aan een geschikte studio. Ben jij eigenaar van een studio en krijg je voor het eerst te maken met een (heavy) metalband? Dan kun je voor de nodige verrassingen komen te staan. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom gaan we op dit tech blog in op de nachtmerries voor een eigenaar van een opnamestudio.

metal band

Doorgeslagen apparatuur

De meest opnamestudio’s beschikken over professionele apparatuur. Niet iedere studio heeft het echter zo goed voor elkaar. Mogelijk is er goedkope apparatuur aangeschaft. Dit is natuurlijk van een stuk mindere kwaliteit dan dure apparaten. Zeker wanneer er een (heavy) metalband optreedt in de studio, kan dit voor de nodige problemen zorgen. De muziek van een dergelijke band is namelijk nog agressief, hard en ruig. De kans is hierdoor aanwezig dat jouw studioapparatuur hier niet op berekend is. Dit kan tot gevolg hebben dat de apparaten sneuvelen. Wees hier dus alert op. Ga niet direct alles opnemen, maar kijk eerst of de apparatuur hierop berekend is.

 

Geluidsoverlastsound check

 

Bij een opnamestudio is goede isolatie van groot belang. Waarom? Omdat je anders de nodige geluidsoverlast kunt veroorzaken. Wanneer je ergens op een afgelegen plek woont, is dit natuurlijk geen probleem. Zit je echter middenin een grote stad? Dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Zeker wanneer er een (heavy) metalband op komt treden, kan dit voor de nodige problemen zorgen. Doordat de muziek van dergelijke bands altijd hard is, kan dit overlast veroorzaken bij omwonenden of omliggende bedrijven. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het van belang dat jij jouw opnamestudio uitvoerig isoleert. Op deze manier voorkom je dat jij straks je studio moet sluiten als gevolg van geluidsoverlast.

 

Slechte akoestiek

Wanneer jouw opnamestudio niet met zorg is ingericht, is de kans groot dat de akoestiek niet bepaald goed is. Op de korte termijn misschien niet nadelig, maar op de lange termijn zeker wel. Slechte akoestiek zorgt er namelijk voor dat de nummers van (heavy) metalbands niet lekker opgenomen worden. Indien dit ook bij andere bands bekend wordt, komen zij natuurlijk niet meer naar jouw opnamestudio. Hierdoor is je inkomen op den duur een stuk lager. Zorg dus altijd dat jouw studio goeie akoestiek heeft. Zo blijven de bands jouw studio ook in de toekomst gewoon vinden.

Frank BuitelaarFrank Buitelaar

In de jaren ’80 kwam ik voor het eerst in aanmerking met heavy metal. Ik was meteen helemaal verliefd op deze stijl. Als fervent muzikant besloot ik daarom zelf een heavy metalband te beginnen. Momenteel zijn wij nog steeds actief. Om mijn passie voor deze muziekstijl met jullie te delen, schrijf ik zo nu en dan iets op dit blog.