De vijf beste metal festivals in Nederland

In Nederland worden jaar in jaar uit talloze festivals georganiseerd. De muziekstijlen lopen op de meeste festivals nogal uiteen. Zo is er vaak voor elk wat wils. Er zijn echter ook festivals die zich volledig op één muziekstijl richten. Zo vind je in Nederland ook de nodige festivals waar (heavy) metal de boventoon voert. Sterker nog: dit zijn er behoorlijk wat! Ben jij net als onze andere websitebezoekers op zoek naar de beste metal festivals in Nederland? Op dit tech blog lichten wij er een vijftal voor je uit.

concert

Dynamo Metal Festival

Dit metal festival wordt sinds 2015 georganiseerd in het IJssportcentrum in Eindhoven. De eerste editie was met 5000 bezoekers uitverkocht, de tweede editie trok 8000 bezoekers en op de editie van 2017 kwamen 10.000 bezoekers af. Diverse metalbands uit binnen- en buitenland treden hier op. Het festival wordt in 2018 gehouden op zaterdag 14 juli.

Amsterdam Metalfest

In de Melkweg in Amsterdam wordt sinds 2015 het Amsterdam Metalfest georganiseerd. Dit tweejaarlijkse festival biedt een podium aan lokale en (inter)nationale metalbands in de hoop de Amsterdamse metalscene weer enigszins in ere te herstellen. Dit jaar wordt het festival gehouden op zaterdag 19 mei. Er worden optredens verzorgd door FleshgodApocalypse, Obscura, The Charm The Fury, HideousDivinity, For I Am King en Onegodless.

Stonehenge Festivalbands

Op het Stationsplein in de Overijsselse plaats Steenwijk vindt ieder jaar het Stonehenge Festival plaats. In 2018 wordt het festival gehouden op zaterdag 28 juli. Er worden optredens verzorgd door diverse metalbands uit binnen- en buitenland. Voor de aankomende editie zijn er inmiddels 26 namen bekendgemaakt. Uiteraard zitten hier ook een aantal bekende metalbands tussen.

Into The Grave

Een ander bekend metal festival in Nederland is Into The Grave. Dit festival wordt ieder jaar gehouden aan de voet van de Oldenhovein het Friese Leeuwarden. De aankomende editie staat gepland voor vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2018. Jaar in jaar uit treden er enkele bekende bands uit de metalwereld op tijdens Into The Grave.

Baroeg Open Air

In en om het Rotterdamse poppodium Baroeg wordt ieder jaar het metal festival Baroeg Open Air gehouden. Dit festival behoort tot de grootste hardere festivals van Nederland en mag daardoor niet ontbreken in deze top 5. Er worden jaarlijks optredens verzorgd door grote metalbands uit binnen- en buitenland. Het gratis toegankelijke festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 september.

Frank BuitelaarFrank Buitelaar

In de jaren ’80 kwam ik voor het eerst in aanmerking met heavy metal. Ik was meteen helemaal verliefd op deze stijl. Als fervent muzikant besloot ik daarom zelf een heavy metalband te beginnen. Momenteel zijn wij nog steeds actief. Om mijn passie voor deze muziekstijl met jullie te delen, schrijf ik zo nu en dan iets op dit blog.