Contact

Wij horen graag wat jij van onze website vindt. Heb je iets te melden? Geef dit dan aan ons door in via het onderstaande contactformulier.


Over ons

 

Wil jij alles weten over (heavy) metal? Dan ben je op xystus.nl aan het juiste adres! Op deze website worden namelijk diverse aspecten van de (heavy) metal behandeld. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de band Xystus, maar dat is zeker niet het enige. Nee, we gaan ook in opde vraag wat (heavy) metal precies is en wat de vijf beste metalbands in Nederland zijn. Daarnaast hebben we speciaal voor jou de vijf beste metal festivals uit Nederland op een rijtje gezet. Zodoende weet jij precies welk festival jij als metalliefhebberzeker niet mag missen.

We behandelen niet alleen de nodige informatie voor wat betreft bands en festivals, maar besteden ook aandacht aan studio-eigenaren. Wanneer je plots een verzoek krijgt van een metalband om een nummer op te nemen, moet je wel zeker weten dat je studio hierop voorbereid is. Vanwege de harde muziek moet je kwalitatieve apparatuur hebben en daarnaast is het noodzakelijk dat je studio goed geïsoleerd is en over een goede akoestiek beschikt.

Om jou van de juiste informatie te voorzien, hebben wij ons uiteraard verdiept in de wereld van (heavy) metal. Wij hebben allerlei festivals bezocht en optredens van diverse metalbands bijgewoond. Daarnaast hebben wij gekeken naar de gevolgen van een opnamestudio met slechte apparatuur, akoestiek en isolatie. En vertrouw ons: zeker wanneer er een metalband speelt, moet dit allemaal goed in orde zijn. Ook hebben wij een avond gezeten met de ban Xystus om te beleven hoe het is om een speler in de metalscene te zijn. Kortom: je vindt hier alle informatie over de (heavy) metal die je maar zoekt!

Frank BuitelaarFrank Buitelaar

In de jaren ’80 kwam ik voor het eerst in aanmerking met heavy metal. Ik was meteen helemaal verliefd op deze stijl. Als fervent muzikant besloot ik daarom zelf een heavy metalband te beginnen. Momenteel zijn wij nog steeds actief. Om mijn passie voor deze muziekstijl met jullie te delen, schrijf ik zo nu en dan iets op dit blog.